Információ

Milyen kiegészítőkre lehet szüksége?

Laminált padló lerakásához a padlón kívül néhány kiegészítő termékre is szükségünk van.

Párazáró fólia

A laminált padlót nem csak a felső felszínén érheti víz, de pára formájában alulról is. Ezt megakadályozandó párazáró fólia alkalmazása, ami a fogadó felület és a laminált padló közé helyezve megakadályozza, hogy a pára kapcsolatba kerüljön a laminált padló anyagával és abba felszívódjon, kárt okozva benne.

Alátétlemez

A padló lerakása előtt alátét lemez kerül lefektetésre, melynek célja, egyrészről a kopogás mentesítés, másrészről a burkolandó felület (pl simított beton) érdességének a tompítása. Fontos megjegyezni, hogy az alátétlemez az egyenetlen alapfelület egyenetlenségeit nem orvosolja, tehát ne használjuk aljzatkiegyenlítésre. Fontos, hogy az adott helyiség milyen fűtéssel rendelkezik. Padlófűtés esetén használjunk kimondottan erre alkalmas alátétlemezt, ami perforált felülettel rendelkezik , így nem zárja el az alulról érkező meleg útját. Az alátétlemezek különböző vastagságban érhetőek el. Azt, hogy milyen vastagságút használjunk az határozza meg, hogy mennyire sima az a felület amire lerakjuk. Minél érdesebb, egyenetlenebb az adott felület, annál vastagabb alátétlemez használata szükséges.

Szegélyek

A laminált padló és a fal felületeinek találkozásánál kisebb-nagyobb hézagok vannak, melyek kiválóan eltakarhatóak a szegélyekkel. A szegély ezen kívül stabilizálja is a lerakott padlót és megakadályozza, hogy a fal mentén por, víz jusson a padló széléhez.

Burkolatváltók

A különböző helyiségek vagy akár adott helyiségen belül a különböző burkoló anyagok találkozása során használt kiegészítő, melynek célja, hogy biztonságos és esztétikus átmenetet képezzen a két felület között. Vastagságát az határozza meg, hogy mekkora a két találkozó felület között szintkülönbség. 1-2 mm -es eltérés esetén 3 cm széles 2-4 mm esetén 6 cm széles burkolatváltókat alkalmazhatunk. Ennél nagyobb szintkülönbségek esetén speciális kiegészítőkre van szükség, amiről célszerű szakembert megkérdezni.